BLIDÖ BIO

www.blidobio.se

Teater

Blidö Bio erbjuder en professionell teaterskola på dagtid under juli och augusti. Undervisning sker på alla niver men med genomgående fokus på att stärka deltagarnas självkänsla och förmåga att tala och agera inför en grupp. Såväl nybörjare som erfarna, unga och gamla är välkomna. Undervisning sker som på GITIS i Moskva efter Stanislavskij-systemet, inspirerad av den kända regissören Anatoliy Vasilyevs fokus på kreativa teaterexperiment med scenen som laboratorium.

GITIS i Moskva grundades år 1878 och är den största institutionen för högre utbildning inom teater i Ryssland. GITIS utbildar skådespelare, instruktörer, teaterhistoriker, producenter, scenografer m.m. GITIS förvaltar arvet av det berömda Stanislavskisystemet. Instruktör är Anna Allgulin, utbildad på GITIS med Vasilyev som lärare. Hon var efter examen även verksam på GiTIS och senare Wasa teater, Österbottens regionteater i Finland. Undervisningen sker på svenska. 

De som känner sig lockade av detta kan anmäla sitt intresse till [javascript protected email address] och ange vilken/vilka av veckorna v28-v32 som föredras. Antalet elever är begränsat och förtur kommer ges till tidiga intresseanmälningar.

Välkommen till Blidö Bio

 

Nyhetsbrev

Email

blidobio@gmail.com

Länkar