BLIDÖ BIO

www.blidobio.se

Teaterkurs

Blidö Bio erbjuder en smashing film och teaterkurs för barn från 12 år, ungdomar och vuxna:

En vecka med Marilyn på Blidö Bio

  • Kursen är schemalagd till mån den 20 tom. fre den 24 juli kl. 11–15
  • Ett andra kurstillfälle kan eventuellt planeras in mån den 27 tom. fre den 31 juli kl. 11–15

Kursen utgår från Stanislavkijs tradition och fokuserar på tekniker från method acting och är utvecklad för att passa både teater och film. Utbildningen kommer att vara anpassad till att utnyttja den tillgång till digital biografteknik som finns på Blidö Bio. Kursinnehållet i övrigt kommer att omfatta grunderna i skådespeleri och karaktärsarbete och tekniker för att på bästa sätt forma rollkaraktärer. Vi gör övningar för att lära eleverna hur de blir medvetna om rollfigurens känslor. Vi kommer vidare gå igenom effektiva verktyg som hjälp att framföra en dramatisk text. Och vi kommer även träna elevernas sinnen och fantasi med avslappning och koncentration för att de ska kunna åstadkomma en trovärdig och genuin närvaro på scenen och framför kameran.

Undervisning sker på alla niver men med genomgående fokus på att stärka deltagarnas självkänsla och förmåga att tala och agera inför en grupp. Såväl nybörjare som erfarna, unga och gamla är välkomna. Undervisning sker som på GITIS i Moskva efter Stanislavskij-systemet, inspirerad av den kända regissören Anatoliy Vasilyevs fokus på kreativa teaterexperiment med scenen som laboratorium.

Pris 1495:-

GITIS i Moskva grundades år 1878 och är den största institutionen för högre utbildning inom teater i Ryssland. GITIS utbildar skådespelare, instruktörer, teaterhistoriker, producenter, scenografer m.m. GITIS förvaltar arvet av det berömda Stanislavskisystemet. Instruktörer är Anna Allgulin, utbildad på GITIS med Vasilyev som lärare, Anastasia Allgulin från Lilla Akademiens musikgymnasium och Carin Norrby från Kulturskolan Stockholm. Undervisningen sker på svenska. 

De som känner sig lockade av detta kan anmäla sitt intresse till:

blidobio@gmail.com

Antalet elever är begränsat och förtur kommer ges till tidiga intresseanmälningar.

Välkommen till Blidö Bio

 

Nyhetsbrev

 

Facebook

Email

blidobio@gmail.com

Länkar