ROSLAGEN BIO

www.blidobio.se

Teater

Blidö Bio erbjuder en professionell teaterskola i två delar under juli.

  • Första delen är ons den 17 tom. fre den 19 juli kl. 10–16
  • Andra delen är ons den 24 tom. fre den 26 juli kl. 10–16

Önskar kursdeltagarna kortare dagar kan vi gemensamt komma överens om det och istället ge hemläxa. Hemläxa kommer också ges för tiden mellan de två delarna och vi siktar även på att sätta upp en föreställning med kursdeltagarna efter avslutad kurs om vi når så långt och om intresse finns för det.

Pris för hela kursen är 1200:-, nöjer man sig med en tredagarsdel är priset istället 600:-.

Undervisning sker på alla niver men med genomgående fokus på att stärka deltagarnas självkänsla och förmåga att tala och agera inför en grupp. Såväl nybörjare som erfarna, unga och gamla är välkomna. Undervisning sker som på GITIS i Moskva efter Stanislavskij-systemet, inspirerad av den kända regissören Anatoliy Vasilyevs fokus på kreativa teaterexperiment med scenen som laboratorium.

GITIS i Moskva grundades år 1878 och är den största institutionen för högre utbildning inom teater i Ryssland. GITIS utbildar skådespelare, instruktörer, teaterhistoriker, producenter, scenografer m.m. GITIS förvaltar arvet av det berömda Stanislavskisystemet. Instruktör är Anna Allgulin, utbildad på GITIS med Vasilyev som lärare. Hon var efter examen även verksam på GiTIS och senare Wasa teater, Österbottens regionteater i Finland. Undervisningen sker på svenska. 

De som känner sig lockade av detta kan anmäla sitt intresse till:

blidobio@gmail.com

och ange om det gäller 1:a eller 2:a eller båda kursdelarna.

Antalet elever är begränsat och förtur kommer ges till tidiga intresseanmälningar.

Välkommen till Blidö Bio

 

Nyhetsbrev

Email

blidobio@gmail.com

Länkar